Allergie / Dieet Informatie

Geef bij uw bestelling altijd aan als we ergens rekening mee moeten houden.

Staat er iets niet bij waar u vragen over heeft - laat het ons dan weten - het liefst van tevoren dan kunnen we indien nodig e.e.a. uitzoeken. Als het druk is in de afhaal ontbreekt ons de tijd om er rustig over na te denken of iets uit te zoeken

vis/schelp/schaaldieren

In veel sauzen die wij gebruiken zitten schaaldieren. Ook in currie pasta en chilli pasta's zit een klein beetje trassie.

Omdat er in de onze keuken zoveel producten met schaaldieren gebruikt worden zijn we terughoudend met het aannemen van bestellingen voor mensen met ernstige schaaldier allergie.

De volgende gerechten kunnen we als u het aangeeft schelp/schaaldier vrij bereiden:
19, 34, 35 (paddenstoelen saus), 36, 41, 42, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59

vis
Vissaus wordt normaliter gebruikt om de gerechten te zouten. Geef een vis-alergie dus ook altijd even aan.

In de aangegeven gerechten kunnen we zout in plaats van vissaus gebruiken.

Noten/Pinda

In onze keuken gebruiken we cashewnoten en pinda's in sommige gerechten. Hier wordt echter niet mee gewokt/gekookt. Pinda en cashewnoten worden pas op het laatst over de gerechten gestrooid.

Gerechten op onze kaart waar normaliter noten in worden gebruikt zijn: 6, 81, 11, 13, 31, 36, 54, 55, 62.

Als u het bij het bestellen aangeeft houden we hier rekening mee en laten we de pinda of de cashewnoten weg of doen die er apart verpakt bij.

Bij de saté betreft het alléén de (altijd apart verpakte) satésaus - de stokjes zelf bevatten geen noten. We geven altijd wat thaise atjar bij de saté, deze is ook vrij van noten.

Melk

Melk of melkproducten worden in de Thaise keuken van origine niet gebruikt.
Maar let op - sommige Thaise restaurants gebruiken creamer in gerechten om ze romiger te krijgen. Ga er dus niet zonder meer van uit dat Thaise gerechten vrij van melk producten zijn.

Van alle gerechten op onze kaart bevat alleen de satésaus melkpoeder (menu kaart items 6, 62).

Bij de saté (menu item 6) wordt de satésaus altijd apart verpakt zodat de stokjes ook voor personen met een melk allergie te eten zijn. We geven altijd wat thaise atjar bij de saté, deze is ook vrij van melk. 

Gluten

De Thaise keuken bevat op zich al niet veel gluten. Rijstmeel en tapioca worden gebruikt waar in de westerse keuken tarwe/bloem wordt toegepast.

Sinds we open zijn hebben we  gluten-vrije opties gehad. Afgelopen jaar zijn we actief bezig geweest om waar alternatieven voorhanden zijn onze recepten aan te passen.
Hierdoor is de lijst van gerechten die we dit jaar gluten vrij kunnen bereiden verder uitgebreid.

Deze gerechten kunnen we gluten vrij bereiden:
Hapjes
2, 3, 6 (saté saus niet),7, 81 
Salades
11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Soep
19, 20, 21
Specialiteiten & Curries
24, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Roerbakken
 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 (alleen vegetarisch)
Vis specialiteiten
43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Eenpans/bijgerechten
50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59
Extra
63, 64, 65

Geef bij uw bestelling altijd duidelijk aan welke gerechten gluten vrij moeten zijn.

Ei(wit)

Ei wordt in de volgende gerechten gebruikt:
1, 2, 3, 4, 5, 8, 37, 50 t/m 57, 59 

Op aangeven is het bij de hoofdgerechten mogelijk de ei weg te laten.

Soja

Soja wordt in sauzen gebruikt en we gebruiken ook soja olie om mee te wokken en frituren.

We hebben afgezien van de salades (11, 12, 15, 16 en 17) geen gerechten die geschikt zijn voor mensen met soja allergie. Tip: een salade aangevuld met een witte rijst maakt een prima maaltijd.

Adres:

Wilhelminastraat 23
6881LH Velp

Contact:

info@ruangthong.nl
Telefoon: 026-4427213

Openingstijden:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
16:00-20:30
gesloten
gesloten
16:00-20:30 16:00-20:30 16:00-20:30 16:00-20:30